1. 06. 2020.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је у Дневнику РТС-а да је распоред мечева на Адрија туру направљен како би свако ко купи карту могао да види све тениске звезде које ће доћи у Београд. Ђоковић је најавио регионални спектакл којим ће се вратити тенис после тромесечне паузе због пандемије коронавируса.

Најбољи српски спортиста појаснио је по којим правилима ће бити игран Адрија тур.

“У суботу и недељу ћемо имати мечеве у оквиру формата турнира који смо направили. Да поновим, то ће бити раунд-робин систем – две групе по четири играча, свако игра са сваким”, рекао је Ђоковић и објаснио о чему се тачно ради.

“Идеја је била да се скрате мечеви, да бисмо имали на једном терену, у једном дану, чак осам мечева, што је велики подухват.”

“Свако ко је купио карту за неку сесију, било да је то дневна или вечерња у суботу или дневна у недељу, имаће прилику да сваку велику звезду која долази, види барем једном. То је била замисао иза тог формата и организације. Распоред је изврстан”, рекао је Ђоковић за РТС.

“Идеја Адрија тура се ордила пре непуних месец дана. Обично се за овакве тениске и спортске догађаје треба много више времена, између шест и 12 месеци, да би се то организовало највишем могућем нивоу. Међутим, постоји много добре воље, управо због тога што ћемо окупити светски тениски врх у Београду на неколико дана. Онда ћемо, наравно, обићи и остале локације по региону.”

Освајач 17 гренд слем трофеја имаће прилику да игра у родном граду, први пут после неколико година.

“Искористио сам на неки начин јединствену прилику када сам на врхунцу каријере. Коронавирус је оштетио многе области, доста је живота изгубљено и велика је несрећа. С друге стране, нама тенисерима који се такмичимо интернационално и због професије стално путујемо, дозволио је да проведемо више времена у својој земљи и да имамо могућност да, у складу са свим прописима и мерама, организујемо један овакав догађај.”

Ђоковић се захвалио свим људима у организацији који су за кратко време показали огромну вољу и завршили велики посао.

“Уз божију помоћ и добро време, биће спектакл та три дана.”

У петак у 16 часова почиње церемонија отварања, биће организован музички програм и наступиће велике светске звезде – виолиниста Немања Радуловић са оркестром и пијанисткиња Лола Астанова.

“После тога имаћемо мешовити дубл. Јелена Јанковић се враћа после две године и заиста није било много информација о њој, није се још званично повукла. Овом приликом бих хтео да јој се захвалим што је одлучила да дође и наступи. Изузетно сам радостан и узбуђен што ћу имати прилику да играм са њом. Са друге стране мреже ће бити Олга Даниловић и Ненад Зимоњић. После тога ћемо имати мушки дубл, ту ће бити такође Зимоњић, Виктор Троицки, Григор Димитров…”

У Београду ће наступати Доминик Тим, Саша Зверев и споменути Димитров – велике звезде “белог спорта”.

Новак је истакао да ће Адрија тур, због онога што представља и обухвата, бити највећи спортски догађај на планети у овом тренутку.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here