1. 08. 2020.

Тениска сезона која је 9. марта “замрзнута” због пандемије коронавируса коначно се наставља. Најбољи тенисер света Новак Ђоковић потврдио је да ће овог месеца учествовати на “Wестерн & Соутхерн Опен”-у (22. – 28. август), а затим и на “УС Опен”-у (31. август – 13. септембар), који се одржавају у Њујорку.

Новак је у више наврата у протеклих месец дана покушавао да, на састанцима са челним људима Тениске асоцијације професионалаца (АТП), организаторима турнира и колегама играчима, дође до решења и – коначно је успео.

“Није ми било лако да донесем одлуку, поготово узимајући у обзир све препреке и изазове са свих страна, али радујем се што ћу моћи поново да се такмичим на тениском терену”, објавио је Ђоковић.

Према правилима, свако ко се врати из Америке, мора у двонедељни карантин, што умногоме отежава наставак сезоне, па су играчи тражили гаранције од АТП-а и Тениске асоцијације САД (УСТА).

“Током каријере сам одиграо неке од својих најбољих мечева баш у Њујорку. Свестан сам да ће овај пут све бити доста другачије, услед бројних протокола и безбедносних мера који су планирани због заштите тенисера и људи из организације. Упркос томе, спреман сам да се прилагодим новим условима, јер сам напорно тренирао са својим тимом и налазим се у доброј форми.”

Први рекет света је пре неколико дана је предводио најбољих 20 играча на тајном састанку, када је саопштено да ће се сви повући са Ју-Ес опена уколико не добију наведене гаранције, па се сада очекује да многи потврде да ће играти у “великој јабуци”.

Ђоковић ће пре гренд слема играти и на Синсинати опену, који се такође игра на Флешинг Медоузу (од 22. августа), а на којем је пријављен и у синглу и у дублу. Прошле сезоне је поражен у полуфиналу од Данил Медведева, што значи да и на том турниру има шансу да сакупи одређени број бодова.

“На жалост по играче и сам тенис, тренутна ситуација не допушта свима да путују и такмиче се, и не постоји исти ниво ризика за све. Надам се да ће се ситуација ускоро променити и да ћемо сви моћи да се вратимо да радимо оно што највише волимо – да играмо тенис”, закључио је Ђоковић.

Ју-Ес опен је на програму је од 31. августа до 13. септембра и игра се за наградни фонд од 53,4 милиона долара.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here