1. 06. 2020.

Од данас је на снази Наредба о забрани окупљања више од 500 људи у затвореном простору на јавним местима у Србији, донета ради спречавања ширења коронавируса на основу одлуке министара задравља Златибора Лончара.

У Наредби објављеној у Службеном гласнику наведено је да за време дозвољеног окупљања на јавним местима у затвореном простору морају бити примењене све мере превенције које се односе на дезинфекцију, санитарно-техничке и хигијенске услове.

“На јавним местима на отвореном у целој Србији дозвољена су окупљања, с тим да растојање између људи износи најмање један метар”, наведено је у наредби.

На улазу за публику, приликом спортског догађаја којем је дозвољено присуство већег броја људи видно мора бити обавештење о максималном броју људи који могу да присуствују догадају док мера траје.

Мере из наредбе трају док траје опасност од ширења вируса у Србији.

Наредба је ступила на снагу објављивањем у Службеном гласнику.

Лончар је наредбу донео на основу Закона о заштити становништва од заразних болести и Закона о државној управи, на предлог Републичке стручне комисије за заштиту становништва од заразних болести и Института за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановиц Батут”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here