Mesto za reklamu
  1. 11. 2020.

Влада Србије прописала је нове мере, које ће бити на снази почев од уторка ујутру, па наредних десет дана:

  • Прва мера је скраћење радног времена до 18.00 часова ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима.
  • Друга мера је обавезно и безусловно коришћење личне заштитне опреме, односно ношење заштитне маске, у затвореном простору, као и на отвореном простору у оним ситуацијама где се не могу избећи међуљудски контакти.
  • Следи забрана свих јавних окупљања са присуством више од пет особа, у затвореном и на отвореном простору.
  • Од ове мере изузети су радне организације, школске установе, продавнице, тржни центри и слични објекти, за које важи прописано ограничење броја присутних особа у сваком тренутку у односу на квадратуру објекта – односно минимум четири квадратна метра по особи.
  • Влада је прописала и омогућавање рада од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта.
  • Уведена је и мера строге контроле обавезе ношења заштитне маске у возилима јавног превоза, уз ограничење максималног броја путника у возилу на половину декларисаног капацитета возила.
  • Међу новим мерама је и строга контрола спровођења кућне изолације, кућног карантина (самоизолације), као и свих осталих противепидемијских мера које су на снази.

Ове мере су орочене на период од 10 дана, након чега ће бити изнова размотрене у светлу кретања епидемиолошке ситуације, речено је за Танјуг у Влади Србије.

Треба приметити да је Влада усвојила блаже мере него што је стручни медицински тим Кризног штаба предложуио и да их је донела са закашњењем иако су стручњаци наглашавали да су за примену мера важни и сати.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here