Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

 Сви путници од понедељка који улазе у Швајцарску морају електронски да се пријаве, без обзира на начин уласка у земљу, предвиђено је новом уредбом швајцарске владе, која има и новину за невакцинисане.

Такође, предвиђена су два теста за невакцинисане, прихватају се сертификати о вакцинацији, који, такође, могу да се “конвертују”, односно заведу и у Швајцарску, али само за вакцине против ковида 19 које је прихватила Европска агенција за лекове (ЕМА).

Швајцарска влада издала је нову уредбу о уласку у земљу, по којој од понедељка, 20. септембра, сви који нису вакцинисани и нису прележали корона висурс, приликом уласка у Швајцарску, мораће да покажу негативан тест, а поред тога, за четири до седам дана након уласка, мораће поново да се тестирају и резултат пријаве кантону у којем живе или одседају током боравка у Швајцарској.

Сви путници, вакцинисани или не, морају да испуне електронски формулар о уласку у Швајцарску, којим год превозним средством да су ушли у земљу.

Министар здравља Ален Берсе рекао да следе казне за оне који се не буду придржавали мера. Тако је казна за недостајући тест 200 франака, а уколико некоме зафали електронски формулар, мораће да плати 100 франака.

Изузеци постоје за путнике у транзуту, превоз робе и прекограничне раднике, као и за млађе од 16 година.

Такође, кантони су задужени да контролишу да ли сус ви урадили и обавезан други тест. Контроле неће бити свеобухватне, већ ће се то чинити на случајном узорку.

На границама, за контролу су задужене Управа царине и локална полиција.

Тестирање пре уласка у земљу, као и након доласка у Швајцарску, плаћа сам путник, а признају се и антигенски и ПЦР тестови.

Поред ових обавеза, швајцарска влада је саопштила да особе вакцинисане у иностранству или које су у иностранству прележале корона вирус, могу да добију швајцарски ковид сертификат.

Тај сертификат могу да добију само вакцинисани оним вакцинама које признаје ЕМА, а тиме је и туристима омогућено да учествују у друштвеном зивоту Швајцарске.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here