Mesto za reklamu
  1. 03.2019.

У знак подшке захтевима за променом републичке власти у Трстенику, Књажевцу и Неготину одржавају се протести грађана “1 од 5 милиона”.

У Трстенику су осму недељу заредом одржани протести грађана “1 од 5 милиона” у знак подшке захтевима за променом републичке власти, али и као знак незадовољства стањем у Општини због чега се тражи оставка челника локалне самоуправе.

Окупљенима на платоу испред зграде Општине и ове недеље обратили су се – Бојан Петровић, Зорана Митровић и Александар Танасковић, одборник и члан председништва Двери.

Мирна протестна шетња завршена је, као и сваке претходне недеље, испред зграде РТВ Трстеник на којој се, како је речено, већ три године не чује глас оних који имају другачије ставове у односу на владајући режим, иако се њен рад финансира из локалног буџета.

Неколико стотина Књажевчана на четвртом скупу “1 од 5 милиона” траже од својих суграђана да стану на страну пристојне Србије у борби против диктатуре.

Траже се такође, равноправни услови за све учеснике у изборном процесу, а не како наводе, фаворизовање странке или појединаца као до сада. Као најважнији захтев учесници протеста наводе – проналазак кривца за смрт жене из околине Књажевца на наплатној рампи код Дољевца.

У Неготину су се током протеста чули захтеви за – смену актуелне власти. Тражи се нижа цена грејања за грађане Неготина, веће могућности за младе приликом запошљавања и стављање у функцију туристичких потенцијала.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here