Mesto za reklamu
  1. 07. 2022.

Прогнозе озбиљних епидемиолога, да ћемо до краја недеље имати 6 хиљада заражених дневно, већ су премашене. Нови талас се све брже шири и очекује се да ћемо средином августа, само у односу на уобичајене скромне узорке тестираних, имати од 10 до 15 хиљада заражених дневно. Наравно то је само у односу на тестиране, а у стварности новозаражених ће бити знатно, знатно више.

Јуче смо пренели даље погоршање епидемиолошке ситуације у Србији. Према последњим мерењима новозаражених је било 6.100 тестираних, за око 1.000 више него јуче и то само у односу на и даље скроман узорак, а у стварности је тај број знатно већи. Повећан је и број оних који су морали да буду под надзором лекара у болницама, велики је број најтежих пацијената који су на респираторима, све је више преминулих …  

“Званичан број заражених на дневном нивоу није веродостојан, он је само показатељ броја тестираних, а не и стварно инфицираних грађана, који је сигурно и шестоструко већи. Апелујем на старије да што пре приме четврту дозу, која спасава од респиратора“ наводи  проф. др Бранислав Тиодоровић, члан Кризног штаба.

Најугроженији су свакако старији и хронични болесници са придруженим болестима. Међутим, озбиљни епидемиолози кажу да су угрожене све категорије становништва,па наравно и млђи, па и деца.

Апели стижу и из Домова здравља, чије чекаонице се поново попуњавају широм Србије.

Од стотину прегледаних дневно, 80-оро Новосађана се враћа кући са позитивним резултатом, а двоје дневно буде превезено у ковид болницу на Мишелуку. Погођене су све генерације – преноси РТВ.

Због повећаног броја путовања и опште опуштености, непримењивање никаквих мера заштите,  болнице ће се сигурно и даље попуњавати, упозоравају епидемиолози.

Ми понављамо апел озбиљних епидемиолога да се мере заштите морају примењивати ако желимо да избегнемо последице вируса, који су неки стручњаци потцењивали, јер о новом вирусу нису никада ни учили, а од њега се све више умире и имају тешке последице. Зато чувајте се!

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here