Mesto za reklamu
  1. 12.2018.

Нови Сад је од данас и званично Европска престоница младих за 2019. годину. На свечаној церемонији која је одржана у Португалији, кључеви престонице уручени су градоначелнику Новог Сада.

Познато туристичко место у Португалији, град Кашкаиш, био је Омладинска престоница Европе за 2018. годину, од идуће године наш Нови Сад добија ову титулу, а кључеви са Атланског океана стижу право у Србију.

Церемонија је одржана уз присуство државног врха Португалије, званичника ЕУ, као и представника младих из целе Европе.

“Ово није само локална прича. Ово је прича значајна за целу Србију. То је права лепа позитивна прича о једном граду из наше државе, да покажемо да можемо да будемо конкурентни у Европи ево сада са веома битном области, а то је европска политика према младима”, каже Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада.

Титулу Европске престонице младих додељује Европски омладински формум, тело које окупља преко 100 организација и представља близу десет милиона младих са старог континета.

“Ту ће бити преко 200 активности које ћемо радити у Новом Саду од стране ОПЕНС-а и нашег тима”. А у бројакам колико ће младих учествоати у тим програмиоама које ће се дешавати на територији Новог Сада, али и Србије и Европе је да преко 500 хиљада малих учествује у тим активностима”, каже Вукашин Гроздановић, координатор ОПЕНС-а 2019.

Нови Сад је једини град ван ЕУ који је добио ову престижну тутулу, а у Србији ће она бити промовисана 26. јануара.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here