1. 08. 2019.

Предвођени диригентском палицом Бојана Суђића, Симфонијски оркестар и Хор РТС-а употпуњени хором “Колибри” отворили су Ноћ музике уз стихове “У свету постоји једно царство … коларићу панићу … коло води Васа, коло се таласа … Београд волим кад свиће”.

У делу програма “Топ класика” низали су се популарнини фрагменати најпознатијих дела. на првом месту била је то Охридска легенда Стевана Христића, затим Вердијев “Хор Јевреја”.

Уследила су дела Жоржа Бизеа, Александра Бородина, као и композиције Франца Супеа, Артура Маркеса, Петра Иљића Чајковског и незаобилазног Карла Орфа.

Публика је имала прилику да чује и раскошни глас тенора Анђела Фиореа, који је први пут наступио у Београду и између осталог извео Вердијеву “Ла Дона е мобиле”.

Фиоре, тенор из Миланске скале за Тањуг је пред наступ рекао да очекује изузетан концерт у коме ће узивати заједно публиком. Додао је да дели узбуђење свих окупљених на Ушћу, јер до сада никада није наступао пред тако дивном и бројном публиком на отвореном.

У овом делу концерту који је завршен уз ватромет, наступио је и Слободан Тркуља.

Специјалну музичку димензију и печат овогодишње Ноћи музике дао је фински састав “Апокалиптика”, који је спојем хеви метала и класике утемељио нови музички правац и заузео незаменљиво место на светској сцени.

Програм „Плаyс Металлица бy Фоур Целлос“ понудио је моћне и оригиналне интерпретације највећих савремених метал хитова, које ће извести четворица виртуозних челиста.

“Апокалиптика” је након богате двадесетогодишње каријере, милиона продатих плоча широм света и концерата одржаних у преко 40 земаља очарала и бројну београдску публику која се окупила на Ушћу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here