Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Премијерка Ана Брнабић обишла је привремену болницу на Београдском сајмишту на ком су, како је рекла, обезбеђени најбољи могући услови и нагласила да сви који буду боравили на сајмишту треба да знају да боравком тамо штите своје породице.

Брнабић је приметила да Сајмиште сада изгледа много другачије, као прихватни центар за смештај заражених Ковидом 19, него што је јавност имала прилику да види првих дана, када је војска тек кренула да организује тај простор.

„Ово свакако нису идеални, али су најбољи могући услови, да ефикасно третирамо заражене, обезбедимо пуну лекарску негу, помоћ и подршку“, рекла је Брнабић.

Премијерка је пренела да ће на галеријама хала бити лекарске ординације, са рендген апаратима, где ће бити сви потребни лекари специјалисти, као и психолози, како би сви имали поптуну бригу и пажњу.

Услови какви су данас на Сајму, а и у Новом Саду и биће у Нишу, ће бити су услови за које могу да гарантујем да јесу најбољи у Европи.

„На овај начин, можемо да безбедно, ефикасно третирамо велики број зарежених са минималним симптомима и да после 14 дана знамо да су излечени, стекли имунитет и да заједно наставимо да се боримо портив вируса“, поручила је Брнабић.

Она је указала да би сваки други начин борбе био несигуран и спор и не би обезбедио да заиста знамо да смо један део проблема решили, да можемо да идемо у решавање свих осталих.

На галеријама хала биће лекарске ординације, са рендген апаратима, где ће бити сви потребни лекари специјалисти, као и психолози, како би сви имали поптуну бригу и пажњу.

Премијерка је нагласила да су се сви надлежни трудили, Војска Србије, Министарство здравља, Градски штаб, да направе простор што је могуће комфорније, колико год то можда и смешно звучало за један колективни смештај.

„Да обезбедимо и друштвене игре и добру храну, санитарне услове који су једна од најважнијих ствари, док ће температуре у сваком тренутку бити 20 степени. Цео сајам је покривен вај-фајем“, навела је Брнабић.

Додала је да ће, на сајту Ковид19, бити направљена листа свих ствари које људи могу да понесу, које су препоручене да понесу, како би имали колико толико нормалан боравак тих 14 дана.

Брнабић је истакла да овакав вид борбе против Ковида 19 није вид борбе који је реализовала само Кина, већ се тако данас боре све европске земље које су угрожене, што значи већина европских земаља.

Премијерка је нагласила да су се сви надлежни трудили, Војска Србије, Министарство здравља, Градски штаб, да направе простор што је могуће комфорније, колико год то можда и смешно звучало за један колективни смештај.

„Услови какви су данас на Сајму, а и у Новом Саду и биће у Нишу, ће бити су услови за које могу да гарантујем да јесу најбољи у Европи, одмах после Аустрије. Аустрија је боља, богатије друштво, али у односу на све остале земље, ови услови су, захваљујући свима који предано раде, максимално што једна земља може да пружи да се сви заједно боримо порив вируса“, рекла је Брнабић.

Она је поручила да сви који треба да бораве на Сајму, својим боравко тамо штите своје породице.

„Српска стварност“ / “Tanjug” /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here