Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Агенција за привредне регистре Републике Србије (АПР) саопштила је данас да на основу закључка Владе Републике Србије обуставља рад са странкама путем непосредног контакта, односно на шалтерима Агенције, до дана престанка ванредног стања или доношења другог акта Владе.

У саопштењу се наводи да је обезбеђен несметани наставак обављања послова из надлежности Агенције, уз поштовање свих законских рокова за одлучивање.

Корисницима су на располагању еСервиси АПР-а за регистрацију оснивања предузетника, једночланог и вишечланог ДОО-а, Централна евиденција обједињених процедура за грађевинске дозволе, систем за достављање електронских финансијских извештаја и Централна евиденција стварних власника.

Све остале регистрационе пријаве, документација и захтеви шаљу се у папирној форми, путем поштанских оператора, као и до сада.

Најтачније и најажурније информације о процедурама и документацији потребној за регистрацију, модели аката и накнаде објављени су на сајту ове агенције www.apr.gov.rs, где се може пратити ток пријема и обраде сваког појединачног предмета, путем Претраге података о примљеним пријавама и жалбама.

Такође, у одељку Регистри, са линка Обрасци, могу се бесплатно преузети сви прописани обрасци, а Агенција прима и поднеске послате у слободној форми, из којих се недвосмислено види разлог подношења захтева.

За сва додатна питања, привредницима и грађанима је на располагању Инфо центар АПР-а (број телефона 011/202-33-50 и имејл info@apr.gov.rs), телефони организационих јединица Агенције (списак свих телефона објављен у Контактима, на сајту АПР-а).

За техничка питања, у вези са еСервисом и радом апликација у ИТ систему АПР-а, грађани се могу јавити Сервис деску АПР-а на број телефона 011/202-02-93, или путем имејла sd@apr.gov.rs.

Правна помоћ тренутно се пружа само електронским путем, а списак електронских адреса, за слање питања регистрима, објављене су у Контактима на сајту АПР-а, додаје се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here