Mesto za reklamu

02.12.2021.

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас церемонији обележавања почетка радова на изградњи ауто-пута Е-80 Ниш (Мерошина) – Плочник (Белољин), фаза 1, деоница Мерошина-Мерошина 1 и том приликом истакао да ће тај ауто-пут бити велики помак за нашу земљу, а пре свега за Прокупље, Куршумлију и Блаце.

Председник Вучић је рекао да би деоница ауто-пута до Прокупља требало да буде готова за око две и по године и додао да ћемо се тако боље повезати и са Приштином и Грачаницом.

„Ово је велики помак за нашу земљу“, нагласио је председник Србије и захвалио Европској унији на финансијској помоћи за тај пројекат.

“Првих 32,7 километра пута кошта 226 милиона евра, 40 смо добили на поклон од Европске уније“, истакао је председник и додао да ће уз овај пут више инвеститора долазити у Топлички крај.

„Цео ауто-пут коштаће око 650 милиона евра. Огроман новац улажемо и ово ће значити нови живот и за Прокупље, Блаце, Житорађу, Куршумлију, Пролом Бању, Ђавољу варош, али и нове инвестиције и много посла за све људе“, поручио је председник и додао да ће се од Ниша до Мердара стизати за 45 минута.

Председник је пројекат изградње ауто-пута Е-80 Ниш – Плочник оценио као јако важан и додао да ће убудуће бити још важнији, не само за Топлицу, већ и за односе Срба и Албанаца.

Председник је најавио да ће ускоро доћи на три дана у Ниш.

“У Поморављу и Нишу радимо на пројектовању брзе пруге Београд-Ниш, Ниш-Димитровград већ радимо са Европљанима. Све то све више кошта, материјал је све скупљи, зато нам треба подршка ЕУ”, нагласио је председник Вучић.

Деоница Ниш – Плочник је изузетно комплексна, јер ће имати шест тунела, 12 мостова и велики број надвожњака, подвожњака и вијадукта, због чега је подељена на четири поддеонице.

Почетку радова присуствовао је и шеф делегације ЕУ у Србији Емануел Жиофре, министар грађевинарства Томислав Момировић, као и директори Коридора Србије и Путева Србије, Александар Антић и Зоран Дробњак и други.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here