Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић предводио је данас државну церемонију полагања венаца у оквиру Спомен-комплекса Гробља ослободилаца Београда, поводом обележавања 76- годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

Ђорђевић је том приликом истакао да дан када су наши преци ослободили Београд никада не сме да се заборави и треба да га се сећамо са поносом.

Наша деца, која данас живе у слободи и миру, морају да знају ко је за то заслужан и зато ћемо увек настојати да сачувамо сећање на оне који су дали своје животе за бољу будућност свих нас, поручио је министар.

Настојаћемо да обележавамо све значајне датуме и да њихову важност пренесемо на све будуће генерације, јер желимо да све оно за шта су се борили наши хероји буде још видљивије, нагласио је он.

Према његовим речима, ресорно министарство ће наставити да се активно залаже за то да очува успомене на све њих, бринући се и о заштити војних меморијала и споменика.

Поред Ђорђевића, венце су положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Београдa, СУБНОР-а Србије, Градског одбора СУБНОР-а, Општине Вождовац, као и представници амбасада Руске Федерације, Белорусије, Азербејџана и Казахстана у Србији, удружења и грађани.

Након вишедневних крвавих и тешких борби припадници Народноослободилачке војске Југославије, помогнути совјетским савезницима, ослободили су 20. октобра 1944. године главни град Србије и Југославије и тиме окончали четворогодишњи период његове окупације током кога је страдао велики број Београђана, док је сам град претрпео разарање изузетно великог обима.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here