Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Како јавља продукција овог филма, у три пуне биоскопске сале, у Сава Центру, Комбанк дворани и Ушће Цинеплеxx-у, синоћ је одржана свечана премијера филма Петра Ристовског „Краљ Петар Први“. а публика је стајаћим овацијама на крају свих пројекција дочекала и наградила екипу филма.

Аплауз којим је екипа филма, на челу са глумцем и продуцентом Лазаром Ристовским и редитељем Петром Ристовским, дочекана већ на црвеном тепиху у Сава центру био је доказ да је публике нестрпљиво чекала да погледа ово остварење.

У обраћању новинарским екипама пред премијеру Лазар Ристовски је рекао да је филм Краљ Петар Први продукционо сигурно најзахтевнији српски филм икада, као и да иако је снимљен за непуних два милиона евра, изгледа као да је урађен са буџетом од 20 милиона, у шта ће публика врло брзо моћи да се увери.

– Ја и екипа филма нисмо желели да снимимо документарни историјски филм који ће бити историјска читанка, већ смо направили уметнички филм који је изнад тога што је документарно, рекао је Лазар Ристовски пред премијеру и додао да се су његов дугогодишњи рад и стрпљење и те како исплатили.

Филмска екипа је затим из првих редова у Великој сали у Сава Центру одгледала филм заједно са публиком. Након 125 минута током које је публика нетремице гледала ово остварење, већ током шпице почео је громогласни аплауз. Публика није штедела дланове, а највеће овације доживели су, поред Лазара Ристовског, глумци Радован Вујовић, Милан Колак и дечак Иван Вујић, који је у улози најмлађег војника на свету Момчила Гаврића, све гледаоце подсетио на Славка Штимца. Наравно, на крају је заслужен велики аплауз добио и редитељ Петар Ристовски, који се овим филмом одмах сврстао у први ред српских редитеља.

Екипа филма је након све три пројекције у Београду синоћ заслужено прославила успех на коктелу који је одржан у холу Комбанк дворане, уз присуство гостију и колега који су са одушевљем коментарисали филм и честитали екипи.

Филм Краљ Петар Први одмах након београдске премијере креће на своју српску турнеју и већ вечерас ће филм бити приказан пред публиком у Новом Саду, а у петак, 7. децембра, и у Нишу.

“Српска стварност”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here