Mesto za reklamu

07.09.2020. 

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић извинио се због инцидента са судијом на Ју-ес опену и поручио да ће дисквалификација са турнира бити важна животна лекција. Главни судија меча Ју-Ес опена који је дисквалификовао Новака Ђоковића, Сорен Фримел, рекао је да иако Ђоковић није то намерно учинио да је то била исправна одлука.

“Цела ова ситуација ме чини заиста тужним и празним. Проверио сам како се осећа линијски судија, и према информацијама које сам добио, осећа се добро, хвала Богу. Њено име не могу да откријем због чувања њене приватности. Јако ми је жао што сам јој нанео такав стрес. Није било намерно. Било је погрешно”, написао је Ђоковић на друштвеним мрежама.

Како је навео, жели да ово непријатно искуство, дисквалификацију са турнира, претвори у важну животну лекцију, како би наставио да расте и развија се као човек, али и тенисер.

“Извињавам се организаторима Ју-ес опена. Веома сам захвалан свом тиму и породици што ми пружају снажну подршку, као и мојим навијачима јер су увек уз мене. Хвала вам и жао ми је. Био је ово тежак дан за све”, поручио је Ђоковић.

Најбољи тенисер света је дисквалификован пошто је током меча против Шпанца Пабла Карењо-Бусте, у ком је губио 6-5 у гемовима, погодио линијског судију лоптицом.​

Он је лоптицу послао иза себе, а она је погодила судију готово је онесвестивши.

Иако није било намере да погоди судију, Ђоковић је дисквалификован.

Главни судија меча Ју-Ес опена који је дисквалификовао Новака Ђоковића, Сорен Фримел, рекао је да је то била исправна одлука.

Он је након Новакове дисквалификације рекао да је то била једина опција и да је одлука ,,заснована на чињеници да је лоптица ударена у бесу, несмотрено и да је судију ударила право у грло“.

Такође, Фримел је уверен да Ђоковић није имао намеру да учини тако нешто.

“Два су фактора – акција и резултат. Акција је, иако није било намере, довела до резултата, а то је ударање судије лоптицом и чињеница да је она очигледно била повређена. То су главни фактори при доношењу одлуке у овом случају”, казао је Фримел.

Он је прошле године постављен за судију на УС Опену и по први пут се нашао у ситуацији да дисквалификује неког играча.

“Кажњавање играча на Грен слему је важна и веома тешка одлука. Није важно на ком терену се све дешава или о ком играчу се ради, мораш да донесеш исправну одлуку. Сви на терену су били свесни улога у овом случају”, истакао је Фримел.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here