Mesto za reklamu

23.12.2021.

Уочи божићних празника у западној Европи већ су се створиле колоне возила на граничним прелазима на улазу у Србију. На најфреквентнијем прелазима Хоргош и Реске чека се око три часа. За путнике који су у транзиту кроз Србију није потребан пи-си-ар тест ни ковид сертификат.

Да би се прешла мађарско-српска граница, односно прелази Реске и Хоргош, треба око четири сата, с тим што је колона у Мађарској дуга око три километра и тамо се чека око три, а са српске стране око један сат.

Ради се максималним капацитетима у шест трака, а седма је отворена за аутобусе.

И ноћас је била велика гужва, негде око 13.000 путника је је прошло за последњих 12 сати, дакле за пола дана око 3.000 путничких возила и око 40 аутобуса.

Све се то дешава на улазној страни, огроман је проток путника, углавном су то странци који пролазе кроз Србију и зато им не треба пи-си-ар тест ни ковид сертификат, јер за оне који су у транзиту у оквиру 12 сати не морају да покажу те документе, јавља РТС.

Слична ситуација је и на другим граничним прелазима као што су Томпа, Бачки Виногради или Хоргош 2, где се на улазу у земљу чека два и три сата.

Због те ситуације и великог притиска возила, Хоргош 2 односно Реске 2, гранични суседни прелази са Хоргошом 1, данас ће бити отворен само из правца Мађарске, што значи да ће моћи да се изађе само из Мађарске.

Улаз је затворен да би се убрзао проток возила која стижу из Западне Европе и пролазе кроз Србију.

Оваква ситуација на граничним прелазима ће потрајати сигурно до католичког Божића.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here