Mesto za reklamu
  1. 12. 2020.

На последњим парламентарним изборима у суседној Румунији, Срби су у овом највишем политичком представничком телу добили свог новог представника – Огњана Крстића, актуелног председника Савеза Срба у Румунији.

Савез Срба у Румунији, од свог оснивања 1990. године, у свим сазивима румунског парламента имао је свог представника. Први је био Миленко Лукин (1990-92.), после њега Славомир Гвозденовић (1992-2008.), који је касније био на том положају још један мандат (2012. До 2016), док је од 2008. до 2012. био Душан Попов, а од 2016. до ових последњих избора то је био Славољуб Аднађ.

Новоизабрани представник Огњан Крстић, иначе актуелни председник Савеза Срба у Румунији, поручио је да ће указано поверење оправдати савесним заступањем интереса српске заједнице, као и да ће учинити све да сачува заједништво, институције и српски идентитет.

Наступили смо под слоганом „Да добро буде боље”, да часно и поштено, са свим оним што смо досад као Савез свих ових година радили за достојанство нашег народа, наставимо и даље, рекао је Крстић.

 „Српска стварност“ / Ј. С. /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here