Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Веће за жалбе Централне изборне комисије (ЦИК) одбацило је данас жалбу Српске листе због упутства те комисије да ће на предстојећим превременим парламентарним изборима моћи да гласају само грађани са косовским документима, пише портал Газета Еxпрес. „Српска листа“ најавила нову жалбу!

Шеф секретарјата Већа за жалбе, Мул Деску, је рекао за Радио Слободна Европа да је жалба Српске листе одбијена и прецизирао да је жалба Српске листе одбијена као неоснована, оценивши да је упутство ЦИК “фер и законито”.

Како наводи портал, представници мањинских заједница на Косову, посебно оних који подржавају Српску листу, а живе у четири општине на северу, противе се препоруци ЦИК, иако су претодни парламентарни избори показали да већина грађана са тог подручја има документа Србије.

Потпредседник Српске листе Игор Симић изјавио је да је одлука косовске Централне изборне комисије (ЦИК) да одбије жалбу ове најјаче странке косовских Срба дискриминаторска и најавио нову жалбу. 

“Одлуком да се одбије жалба Српске листе на противзаконито и дискриминаторско упутство којим се одузима право гласа Србима на КиМ наставља се силовање правде од стране косовских институција”, изјавио је Симић за Косово Онлајн.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here