24. 09. 2019.
Одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Европског првенства победом над Украјином са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:22, 19:25, 15:9. “Орлови” су стигли међу четири најбоље селекције на Старом континенту и за финале ће се борити са Француском, која је максималним резултатом елиминисала Италију.

Екипа Слободана Ковача није најбоље отворила меч у Антверпену, док су на другој страни Украјинци били веома инспирисани.

Сервирали су сјајно, погађали у серијама и на сваки начин кажњавали нешто лошије реакције српских играча.

Серијом поена дошли су до вођства у сетовима, да би у другом потпуно доминирали до саме завршнице. Момци у жутим дресовима имали су 17:21 у том периоду, након чега је уследио низ фантастичних сервиса Александра Атанасијевића. Он је покренуо преокрет и изједначење у сетовима се чинило као кључни тренутак у мечу.

У трећем сету је Србија успела да одбије неколико налета противничког тима и сачува предност, али је лошом игром угрозила победу.

Украјинци су прихватали поклоне и изједначили на 2:2, али су српски играчи у тај-брејку показали да могу све. Фантастични Урош Ковачевић је остварио неколико сјајних поена на мрежи и донео 5:1.

“Орлови” су овога пута били потпуно концентрисани и максимално посвећени сваком поену, па су сачували предност и остварили велику победу.

 

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here