Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Влада Србије увела је привремену забрану уласка у Србију за стране држављане који долазе из подручја са интензивном трансмисијом коронавируса. То се односи на особе које су боравиле у Италији, појединим провинцијама НР Кине, Јужне Кореје, Ирана и деловима Швајцарске.

Влада Србије на данашњој седници донела је додатне мере ради спречавања појаве ширења и сузбијања заразне болести Ковид-19, према препорукама наших епидемиолога и у складу са препорукама Светске здравствене организације, саопштено је са седнице.

Забрана уласка у Србију за стране држављане који долазе из жаришта коронавируса

Брнабић: Мере су препорука струке.

Влада Србије је усвојила додатне мере у борби против коронавируса, које су препорука струке, јер се држава понаша одговорно, слуша епидемиологе, и усваја и имплементира оно што предложе они у консултацијама са Светском здравственом организацијом,  рекла је премијерка одговарајући на питања новинара у Земуну, где је почела градња јефтиних станова за припаднике снага безбедности.

Уводи се привремена забрана уласка у Србију за стране држављане који долазе из подручја са интензивном трансмисијом коронавируса.

То се односи на особе које су боравиле у Италији, појединим провинцијама НР Кине, Јужне Кореје, Ирана и деловима Швајцарске.

Такође је уведена препорука за стриктно поштовање забране путовања запослених у систему здравствене и социјалне заштите у Републици Србији у земље са интензивном ширењем вируса као и жариштима епидемије.

“Ову ситуацију је наше здравство спремно дочекало, предузимајући све неопходне мере како би број заражених био што мањи. Захваљујући правовременој и одговорној реакцији нашег здравственог система, број оболелих од коронавируса у Србији је четири”, саопштила је Влада.

Наводе да нема места паници и забринутости јер је Србија од самог почетка реаговала одговорно и појачала контролу на граничним прелазима, посебно на аеродромима.

“Поштују се инструкције Светске здравствене организације као и препоруке наших епидемиолога који су се деценијама едуковали за овакве епидемиолошке ситуације, а поједини од њих су имали и лично искуство у поступању у сличним ситуацијама”, наводи се у саопштењу.

Министарство здравља Републике Србије са Институтом за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”, мрежом завода за јавно здравље и надлежним здравственим установама прати епидемиолошку ситуацију изазвану новим коронавирусом у Републици Србији и свету и сходно новим сазнањима и препорукама Светске здравствене организације издаваће обавештења за јавност и упутства за поступање здравственим установама и другим надлежним органима и институцијама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here