Mesto za reklamu
  1. 0 11. 2020.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије и чланица Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19 Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да је на седници тог тела одлучено да се број особа које могу да се окупљају у отвореном и затвореном простору смањи са 30 на пет.

Кисић Тепавчевић је на конференцији за новинаре, одржаној након седнице Кризног штаба, саопштила да ће и средњошколци имати јесењи распуст, који ће трајати од 11. до 16. новембра, што је било предвиђено само за ученике основних школа.

Она је додала да није било одлуке за неке радикалније мере, попут ограничавања кретања или ограничавање сатнице рада, нагласивши да је ситуација изузетно неповољна и нестабилна.

Према њеним речима, десет преминулих у последња 24 часа у нашој земљи је велики губитак, а све то показује какав је потенцијал вируса, колико је опасан и како се брзо шири.

Кисић Тепавчевић је упозорила на то да је сваким даном све више пацијената који захтевају болничко лечење, тако да попуњеност капацитета износи између 150 и 200 кревета дневно.

У последња 24 часа на болничко лечење упућено је 317 пацијената са средње тешким и тешким упалама плућа, а отпуштено је 147, прецизирала је она и истовремено навела да је у КБЦ „Драгиша Мишовић“ смештено десеторо деце и шест мајки, једна трудница, односно укупно више од 200 ковид пацијената.

У КБЦ „Бежанијска коса“ хоспитализована су 244 пацијента, додала је министарка и оценила да још има капацитета и да је могуће и даље да се размишља неколико корака унапред, али да треба да се фокусирамо на то да не дозволимо да капацитети у здравственом систему буду исцрпљени.

Према њеним речима, највећи број заражених је у Београду 1.144, Новом Саду 219, Краљеву 60, Нишу 50, Врању 32, Зрењанину 29, Панчеву 25, Сремској Митровици 22, Љубовији 20, док је у осталим градовима мање од 20 заражених.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here