1. 12. 2019.

Министар спољних послова Ивица Дачић и његов белоруски колега Владимир Макеј сагласили су се да су односи две земље одлични.

Током разговора у Београду који су протекли у срдачној атмосфери, Дачић и Макеј изразили су велико задовољство што се актуелна посета председника Белорусије Александра Лукашенка Србији одвија у години јубилеја, 25 година од успостављања дипломатских односа двеју земаља.

Саговорници су се сложили да постоји висок ниво сарадње на политичком, економском имеђународном плану, као и у области парламентарне, војне и војно-техничке сарадње, саопштило је Министарство спољних послова.

Како се наводи, два министра су уверена да ће посета председника Лукашенка дати додатни импулс за њихово даље јачање и развој у духу искреног пријатељства.

Дачић је посебно захвалио Макеју на принципијелној подршци коју Белорусија пружа нашој земљи у вези са питањем Косова и Метохије.

Макеј је истакао да Србија може и у будућности да рачуна на подршку Белорусије у очувању суверенитета и територијалног интегритета.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here