1. 11. 2020.

У Палати Србаја у Београду одржана је најављена седница Kирзног штаба, на којој се разматрала актуелна епидемиолошка ситуација, међутим, очекиване одлуке о новим мерама заштите, нису донете.

Због неповољне епидемиолошке ситуације у Србији Кризни штаб је разматрао да ли су и какве мере потребне, пре свега, по питању доласка наших грађана из иностранства током предстојећих празника.

Медицински део Кризног штаба наставио састанак

После нешто више од једног сата рада завршена је седница Кризног штаба, у пуном саставу, на којој је анализирана ситуација са коронавирусом. Чланови штаба медицинске струке су се залагали за увођење заштитних мера у очекивању доласка великог броја наших људи из света, а и странаца у време новогодишњих и Божићних празника. Подсећамо у време ускршњих празника било их је преко 400 хиљада.

Медицински део Кризног штаба је наставио заседање, како би прецизније дефинисали предлог нових мера, које ће затим накнадно доставити влади. Неки чланови Кризног штаба мединске струке су претходно најављивали заначај доношења тих мера, указујући да су у питању сати. Очито да је у питању нечија неспремност да се мере благовремено донесу, а последице могу бити веома тешке.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here