Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

За новог председника савеза Срба Словеније изабран је Владимир Кокановић, за новог генералног секретара Данијел Игрец, док су чланови Савеза остали Весна Бајић Стојиљковић, Јасмина Крапше и Милош Демоњић, одлучено је на ванредној скупштини Савеза.

Седница Савеза одржана је у Парохијском дому Српске православне цркве у Љубљани, а поред новог руководства изабрани су Председништво, Извршни одбор, Генерални секретаријат, Надзорни одбор, Дисциплинска комисија и Савет.

На седници су представљени и досадашњи пројекти, попут увођења српског језика као допунске наставе у словеначким основним школама, у оквиру ког је реализовано и неколико предавања у Марибору, Љубљани, Постојни и Коперу.

Такође, у јулу прошле године организовано је путовање деце у Србију уз помоћ Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије, а под покровитељством председника Србије.

 

 

 

 

 

Како се наводи, Савез ће до краја године реализовати и пројекат Свесрпски сабор, захваљујући подршци Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, којим ће бити обухваћени разноврсни културни и едукативни садржаји.

„Српска стварност“ / Ј. С. /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here