Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Више десетина чланова Полицијског синдиката Србије (ПСС) протестовало је испред Палате Србије, где се налази седиште Министарства унутрашњих послова, због укидања репрезентативности тог синката.

Потпредседник ПСС-а Владимир Павићевић казао је да су се данас окупили да „траже закон и да неће да ћуте о корупцији и бахатости унутар МУП-а“.

„Дошли смо тражимо закон, нама је закон ваздух који нам у овој згради узимају“, рекао је Павићевић.

Он је казао да је Синдикат добио подршку Европске полицијске уније, Војног синдиката Србије, разних организација и грађана.

Павићевић је упитао да ли је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић у изјави да је просечна плата полицајца 508 евра урачунао и плате државних секретара и челника Независног полицијског синдиката Србије који, према њиховим подацима, износе више стотина хиљада динара. Павићевић је казао да ће наставити своју борбу и да ће се борити свим законским средствима.

Председник ПСС Вељко Мијаиловић истакао је да су чланови тог синдиката доведени у позицију да као запослени у МУП-у буду изложени дискриминацији и разбојништву. Он је казао да су они данас дошли да упозоре да се образује радна група која ће утврдити да ли је ПСС репрезентативни синдикат.

Мијаиловић је казао да је „тај синдикат на удару зато што се бори против корупције и криминала“.

„ПСС неће одустати од својих акција и желимо само да у овој држави функционишу закони“, рекао је Мијаиловић и додао да у ПСС-у „нема ниједног члана који је напредовао помоћу тог синдиката, већ су сви десетковани“.

Он је казао да је поносан што у ПСС-у нема ниједног присилног члана.

„ПСС је репрезентативни синдикат, а ви можете да вршите репресалије“, рекао је Мијаиловић.

Делегација чланова Управног одбора ПСС ушла је након протеста у Палату Србије и затражила састанак са министром, или неким из врха МУП-а, након чега је дошао помоћник директора полиције Слободан Малешић да разговара, али, према наводима ПСС, не о темама због којих су они затражили састанак.

МУП је недавно саопштио да ПСС више није репрезентативан, јер је провером утврдјено да тај синдикат има мање од 15 одсто запослених у МУП-у што је законски минимум.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here