Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

“Ер Србија” од данас успоставља директни лет Ниша – Салцбург, а на салцбуршком аеродрому биће приређен свечани дочек.

У саопштењу “Ер Србије” се указује да четврти по величини град у Аустрији, Салцбург представља привредни и културни центар истоимене покрајине, да је познат као град класичне музике и место рођења чувеног Моцарта, а због близине највишег планинског масива у Европи и чувених зимских центара, називају га и “Вратима Алпа”.

Све то, додаје се, заједно чини Салцбург важним туристичким одредиштем не само у држави, већ и у Европи.

“Веома нас радује што смо нашим путницима омогућили да лете ка још две популарне дестинације из Ниша. Сигурни смо да ће боље везе са Салцбургом и Римом значајно олакшати туристичка и пословна путовања и допринети јачању веза са две европске земље које су традиционално занимљиве нашим путницима”, каже Јиржи Марек, директор за комерцијалу и стратегију “Ер Србије”.

Директни лет из Ниша за Салцбург успостављен је на иницијативу генералног конзула Србије у Салцбургу Светлане Станковић, која је указала на велики број дијаспоре у овом делу Аустрије, али и на значај покрајине по питању привредне сарадње.

На територији коју покрива Генерални конзулат у Салцбургу – покрајине Тирол, Форарлберг, Горња Аустрије и Салцбург – живи нешто више од 70.000 српских држављана.

“Ер Србија” је то узела у обзир и одлучила да два пута недељно, уторком у петком, лети из Ниша за Салцбург.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here