Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

У Србији су до сада забележена укупно 222 случаја оболелих од Ковида-19. Од последица заразе коронавирусом преминуле су две особе. Најновији подаци о епидемији коронавируса у Србији очекују се у 15.00 на конференцији за медије. 

За разлику од претходних дана када су информације о новозараженима објављиване на сајту covid19.rs у 8.00 и 18.00, oд данас ће грађани све нове информације добијати на конференцији за медије у 15 часова.

Током јучерашњег дана у Србији је забележен укупно 51 случај заразе коронавирусом, тако да се укупан број инфицираних попео на 222.

На болничком лечењу је 131 особа. На респираторима је 15 особа, од којих је троје у озбиљном стању.

Од последица заразе коронавирусом преминуле су две особе у Србији – мушкарац (59) из Кикинде и бака (92) из Београда.

Оба пацијента су, према подацима надлежних, имала и друге хроничне болести.

Министарство здравља нове информације о броју заражених објавиће на конференција за медије у 15.00.

Како би се спиречило ширење коронавируса, у Србији је на снази општа забрана кретања од 17.00 до 5.00, а старији од 65 година не смеју да излазе уопште.

Напуштање домова након 17 часова и пре пет часова ујутру, могуће је искључиво из хитних медицинских разлога, уз радну дозволу или посебно одобрење надлежних органа.

Како је јуче рекао министар здравља Златибор Лончар, прве процене кинеских  стручњака показују да ће Србији требати 29 дана да стабилизује ситуацију са коронавирусом и то само уколико се сви грађани буду придржавали свих мера.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here