Mesto za reklamu

25, 01, 2021.

Дугогодишњи начелник Сектора за ванредне ситуације и члан Кризног штаба за борбу против вируса корона Предраг Марић преминуо је од последица ковида-19.

Предрагу Марићу корона вирус је потврђен крајем децембра и после благих првих симптома његово стање се погоршало током јануара.

Предраг Марић рођен је 1964. године у Смедереву, где је завршио основну и средњу школу. На Правном факултету у Београду дипломирао 1990. године. На истом факултету, 2009. године завршио је специјалистичке студије “Тероризам, организовани криминалитет и корупција”.

Радни однос у Министарству унутрашњих послова Републике Србије засновао је 1990. године. На радно место саветника министра унутрашњих послова распоређен је 2006. године, а 2007. године именован је за помоћника министра унутрашњих послова и начелника Сектора за ванредне ситуације. За успешан рад више пута је награђиван и одликован.

Аутор је више стручних књига. Објавио је и велики број стручних радова и чланака из области ванредних ситуација. Предавао је на Криминалистичко-полицијској академији у Београду на предмету Спречавање и сузбијање пожара, хаварија и експлозија од 2010. године.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here