Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

У Аустрији је од поноћи ступио на снагу нови режим уласка у земљу, који дозвољава путницима из свих земаља света, који су примили три дозе вакцине против коронавируса, улазак без додатних докумената.

Према новој Уредби о ковид 19 режиму за улазак у Аустрију, више се не примењује листа земаља високог ризика. Тиме грађани целог света који су добили бустер дозу могу без додатних услова да уђу у Аустрију.

Разлог за попуштање режима за улазак у земљу је чињеница да је омикрон сој постао доминантам и у Аустрији.

За оне који нису примили трећу дозу вакцине примењује се такозвано “2Г плус” правило, што значи да у земљу вакцинисани или излечени могу ући само ако имају негативан пи-си-ар тест.

Особе које поседују 2Г документе – сертификат о прележаном ковид 19 или потврда о вакцинацији са две дозе, а немају негативан пи-си-ар тест, морају у карантин, који могу прекинути након урађеног пи-си-ар теста са негативним резултатом.

Улазак у Аустрију за невакцинисане или особе које нису прележале ковид 19 у туристичке сврхе није могућ.

Иначе, за улазак у Аустрију признају се вакцине које су добиле одобрење од Европске агенције за лекове (ЕМА) или Светске здравствене организације (СЗО) као што су Бионтек/Фајзер, Астразенека, Џонсон енд Џонсон, Модерна, кинеске вакцине Синофарм и Синовак, као и Коваксин, Кововакс и Новавакс.

Руска Спутњик вакцина се не признаје.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here