Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Mинистар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић најавио је данас да ће електрична енергија за домаћинства од 1. децембра поскупети 3,9 одсто, док се цена за индустрију неће мењати.

Антић је у изјави за Радио-телевизију Србије (РТС) рекао да је Агенција за енергетику дала сагласност за поскупљење струје, прецизирајући да ће овај енергент бити скупљи на рачунима од децембра, који пристижу у јануару.

Он је подсетио на то да дуже од две године није било корекција цена струје, уз напомену да је поскупљење далеко испод захтева и трошкова енергетских компанија.

Имали смо оправдане захтеве енеретских компанија, све је већи улазак обновљивих извора енергије, има трошкова преношења те енергије, али постоји и значајан раст цена струје на светском тржишту, објаснио је министар.

Према његовим речима, струја у Србији је за 7,2 одсто нижа него у Македонији, 18,9 одсто него у БиХ, 24 одсто него у Албанији, 35,8 него у Бугарској, 79,97 него у Хрватској, 85 одсто него у Румунији, 125 одсто него у Словенији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here