Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Дани српске културе у Бечу постају традиционални, а организатор Интеграционо и културно удружење “Фокус” посетиоцима ће представити културу и обичаје Србије, са хуманитарним циљем.

Манифестација траје од 28. новембра до 1. децембра, а у оквиру ње ће се одржати хуманитарни концерт “Велико срце за Душана Сретовића” за студента инвалида, који студира у Бечу. Прикупљена срдства ће се упоптребити за куповину протезе и даљег школовања Душана.

Књижевност Србије и Аустрије биће представљена стваралаштвом Ивана Ђорђевића који долази из Србије и Драгослава Пановића из Беча.

Један дан ће бити посвећен позоришту у оквиру кога ће се одржати дечја позоришна представа “Пипикине авантуре” у извођењу глумице Јелице Брестовац, а део прикупљених  средстава ће се искористити  за рестаурацију храма Рођење Пресвете Богородице у 16. бечком округу.

Поред наших људи који ту живе очекује се посета представника дипломатског кора и бечких општина, и угледних личности Беча који увек жељно очекују да што више сазнају о култури својих суграђана Срба.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here