Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Да је нови сој вируса „Омикрон“ веома заразан најбоље потврђује чињеница да је за само неколико дана стигао у више земаља на неколико континената. Нажалост, стигао је и у наше окружење и не зна се да ли је већ и код нас, а ако није то ће се сваког дана догодити.

До сада је „Омикрон“ вирус официјелно регистрован у Аустралији, Белгији, Боцвани, Британији, Данској, Аустрији, Немачкој, Хонг Конгу, Израелу, Италији, Холандији, Француској, Канади, Јужној Африци где је прво откривен …

Швајцарска открила први случај омикрон соја

Први случај омикрон соја коронавируса откривен је у Швајцарској, саопштила је швајцарска влада, у тренутку када је та земља пооштрила ограничења за улазак како би спречила његово ширење.

Реч је о особи која се вратила у Швајцарску из Јужне Африке пре око недељу дана, објавила је швајцарска Федерална канцеларија за јавно здравље на Твитеру.

Тестирање ће разјаснити ситуацију у наредним данима, додаје се у саопштењу канцеларије, а преноси агенција Ројтерс.

Швајцарска је наложила да путници из 19 земаља морају да покажу негативан тест када улазе на лет за ту земљу, и да морају да оду у десетодневни карантин по доласку.

И у Аустрији потврђен омикрон сој коронавируса

У Аустрији је потврђено приисуство новог, омикрон соја коронавируса.

Вирусолог из аустријске покрајине Тирол, Дороте фон Лар, саопштила је да је нови сој доказан секвенцирањем и да, поред првог случаја, постоји сумња у заразу истим сојем код 30 лица.

Власти покрајине Тирол су у суботу увече пријавиле случај сумње у заразу омикрон сојем код једног Аустријанца који се вратио са путовања по Африци.

На снази је забрана слетања авионима из земаља југа Африке, као и улазак путника из тих држава у Аустрију.

Само аустријски држављани могу да уђу у земљу, али са негативним пи-си-ар тестом и десетодневним карантином.

Данас састанак Г7 о новом омикрон соју коронавируса

Министри здравља Г7 одржаће данас хитан састанак о новој варијанти ковида 19 названој омикрон, која се шири светом и приморава земље на затварање граница.

Састанак је сазвала Британија, која председава Г7, и која је међу све већим бројем земаља које су откриле случајеве нове варијанте која садржи бројне мутације.

Први случај новог соја вируса омикрон откривен је у Јужној Африци, а затим се проширио на Канаду, али и на више земаља широм Европе и света.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here