Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Нови сој вируса кога је Светска здравствена организација означила као сој који изазива забринутост потврђује да се шири великом брзином и да стиже и у земље попут Јапана које спроводе ригорозне мере заштите.

Нови сој потврђен и у Јапану

У Јапану је потврђен први случај новог омикрон соја коронавируса, објавила је агенција Кјодо позивајући се на неименоване изворе из владе.

Земља је од данас затворила своје границе за стране држављане на најмање месец дана како би спречила појаву новог соја који се сматра веома заразним, преноси Ројтерс.

Министар зравља Шигејуки Гото рекао је један дипломата из Намибије био позитиван на тесту на аеродрому и да је потребно урадити нова тестирања да би се утврдило да ли је реч о новом омикрон соју.

Први случај омикрона на острву у Индијском океану

На острву Реинион, француској прекоморској територији у Индијском океану, регистрован је први позитиван случај новог омикрон соја коронавируса.

Француски медији наводе да је реч о 53-годишњем мушкарцу који је путовао на Мозамбик и пресео у Јужној Африци. Пацијент је тренутно у изолацији, преноси Ројтерс.

Омикрон сој корона вируса откривен је недавно у Јужноафричкој Републици, а Светска здравствена организација га је означила као “сој који изазива забринутост”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here