Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

У недељу, 27. јуна у 21 часова по београдском времену, поводом обележавања Видовдана, у организацији Америчко-српске асоцијације за просперитет из Калифорније, одржаће се виртуелна конференција под називом „Видовдански хоризонт 2050 – Форум – Зашто је српска дијаспора значајна”. Овим скупом ће председавати господин Бранко Терзић, представник америчких Срба са источне обале и члан Крунског већа и Марина Швабић, председница Америчко-српске асоцијације за просперитет и представница Србије на америчкој западној обали.

Овај форум званично обележава годишњицу платформе под истим називом „Видовдански хоризонт 2050″, чији је циљ формирање тзв. уједињене платформе нове српске дијаспоре и свих њених организација, иницијатива и утицајних појединаца у Сједињеним Америчким Државама са намером заједничког деловања у областима међусобне подршке и сарадње организација, оснаживању друштвено-политичког утицаја Срба у САД-у и успостављања одрживих веза са матичном државом.

На овом скупу, поред председавајућих, говориће амбасадор Србије, Марко Ђурић, амбасадор Босне и Херцеговине, Бојан Вујић, директор Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, Арно Гујон, директор канцеларије Републике Српске у Вашингтону, Обрад Кесић, председник Теслине научне фондације, Никола Лончар, председница Америчко-српске гласачке алијансе, др Олга Раваси, а своја искуства у успешном организовању многобројне и утицајне јерменске дијаспоре поделиће и извршни директор АНЦА.

Међу истакнутим говорницима скупа, чућемо и г. Милутина Николића, оснивача САВА онлајн школе за српски језик, културу и традицију која је специфично формирана за српку дијаспору широм света. Такође ће говорити и г. Горан Дебелногић, Мило Стевановић, Иван Бркљач и други.

„Видовдански хоризонт 2050″ је иницијатива коју су пре тачно годину дана покренули Бранко Терзић и Марина Швабић под историјским слоганом Само слога Србина спасава, у циљу обележавања српског празника Видовдана, који симболизује вишевековни отпор нашег народа угњетавању и потчињавању, као и стремљење јединству, просперитету и слободи. Видовдан је сада такође званични Дан српске дијаспоре, уједињујући тако више од три милиона Срба који живе ван граница матице, а који настоје да се повежу око заједничке визије солидарности и одрживости.

Конференција је отворена за јавност, а за приступ Зум апликацији можете се регистровати на:
https://vidovdan-horizon2050-anniversary.eventbrite.com/

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here