Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Лидерка опозиције у Белорусији Светлана Тихановска објавила је почетак „општенационалног штрајка“ у републици.

„Режим је и данас опет показао Белорусима да је насиље једино на шта је он способан. Међутим, детонирање шок-бомби у гомили људи и испод прозора породилишта није снага. Режим није спреман да каже истину, да одговара за своје речи и испуњава захтеве људи. Значи, тај режим није достојан белоруског народа. Значи, тај режим губи власт. Зато сутра, 26. октобра, почеће општенационални штрајк“, написала је Тихановска на свом налогу на Истаграму.

Подсетимо, данас истиче рок “народног ултиматума” који је бивша председничка кандидаткиња Светлана Тихановска раније поставила властима земље. Она је навела да ће, уколико се захтеви опозиције не испуне до 26. октобра, сва предузећа у земљи ступити у генерални штрајк.

Иначе, данас и данас су у Минску одржане масовне демонстрације опозиције које су завршене испаљивањем шок бомби и масовним хапшењима.

Учесници протеста у Минску напали су полицијску станицу и каменовали службена возила припадника МУП Белорусије, саопштио је начелник минске полиције Иван Кубраков.

„Демонстранти су напали на централну полицијску станицу Минска: почели су да каменују службена возила органа унутрашњих послова. Припадници полиције су морали да предузму мере сузбијања незаконитих радњи и употребили специјална средства и физичку силу“, рекао је Кубраков.

Он је додао да су припадници полиције успели да спрече да присталице опозиције преузму контролу над центром Минска. Том приликом су двојица полицајаца повређена. Ухапшени су активни демонстранти који су напали на станицу, као и они који су вршили недозвољене радње током протеста. Укупно je ухапшено око 120 особа.

„Српска стварност“ / Спутник /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here