Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

На почетку седнице Савета безбедности Уједињених нација о стању на Косову и Метохији дошло је до мањег неспоразума када је председница привремених приштинских институција Вјоса Османи покушала да заузме своје место, пре него што ју је председавајући СБ УН, кенијски амбасадор Мартин Кимани позвао да то учини. Протест Мисије Србије при УН због косовских обележја њихове делегације

Кимани је првобитно позвао шефа српске дипломатије Николу Селаковића да учествује на седници, а потом кренуо да позове генералног секретара УН Захира Танина да се обрати.

Међутим, пре него што је завршио с позивањем Танина, Османи је кренула да седне за своје место.

“Молим вас, сачекајте да позовем стране за сто”, опоменуо је председавајући Османи, након чега се она повукла.

Након што је завршио са позивањем Танина, а потом позвао и Османи да учествује на састанку, председница привремених приштинских институција села је на своје место, пренео је Танјуг.

Протест Мисије Србије при УН због косовских обележја њихове делегације

Мисија Србије при УН уложила је протест због косовских обележја на маскама председнице привремених приштинских институција Вјосе Османи и чланова делегације Приштине.

Вјоса Османи и чланови приштинске делегације појавили су се са косовским обележјима на данашњој седници Савета безбедности Уједињених нација посвећеној стању на КиМ.

Она је на сако окачила беџ са обележјем тзв. Косова, док је једна од чланица њеног тима ставила црну маску са заставом Косова.

Још један мушкарац у пратњи Османијеве имао је мали беџ са обележјем тзв. Косова на свом сакоу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here