Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Освећење нове српске православне цркве Света Петка у Нешвилу, у америчкој савезној држави Тенеси, обавио је владика средњезападноамерички новограчанички Лонгин, са свештеницима из Индијане, Илиноја, Мичигена и са Флориде.

“Заиста ово је диван пример слоге, јединства, љубави, а изнад свега велике вере, вере која чини чуда. Пре десетак, петнаест година нисмо имали овде своје место за богослужење. Нисмо имали свештеника, него су с времена на време долазили, а ево сада, хвала Богу, друга слика”, поручио је Владика Лонгин.

Владика је такође доделио ордене и грамате истакнутим члановима парохије, који су помогли подизање цркве. Срби у Нешвилу су свој храм градили пуних 16 година –  од 3. маја 2003. када су добили Благослов од свог митрополита Христофора.

Иначе, црква је на само пар минута од центра Нешвила који доживљава велики процват ових година и популаран је као место за живот и за туристе. Годишње Нешвил посети чак 15 милиона туриста. Само ове године биће отворено око 20 нових хотела у центру Нешвила. Овај град је иначе  већ годинама познат као центар америчке кантри музике. Али, сада ће захваљујући цркви Света Петка, бити познат и по томе што има и своју прву српску православну цркву.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here