Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Дијалог са Србијом треба да се заврши међусобним признавањем, а Косово неће постати део ниједне регионалне организације у којој нема равноправног третмана, поручила је председница Косова Вјоса Османи у разговору са немачким посланицима са којима се састала током посете Канади, преноси Кљан Косова.

Османи је на маргинама Међународног безбедносног форума у ​​Халифаксу разговарала са немачким посланицима Јиргеном Хартом, Петером Бејером, Штефаном Мајером и Родериком Кизеветером, којима је пренела да је Косово конструктивно у дијалогу са Србијом, а говорила је и о ширењу руског утицаја на Балкану “у циљу дестабилизације региона”.

Она је истакла да су односи Косова са Немачком одлични и да је та земља стратешки партнер Косова. Према њеним речима, Косову је потребна још већа подршка Немачке, посебно на европском путу, као и при аплицирању за чланство у међународним организацијама.

Османи је поновила да је Косово већ испунило критеријуме за визну либерализацију и затражила да ЕУ одржи обећање дато грађанима Косова.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here