1. 11. 2019.

На иницијативу Демократске странке Србије основан је Покрет “Метла 2020”, са циљем, како је рекао председник те странке Милош Јовановић, да окупи појединце, организације и политичке странке које ће коренито да мењају ствари у Србији.

Милош Јовановић је на оснивачкој Конвенцији рекао да пре било каквог озбиљног програма о економији, социјалној политици или пољопривреди, треба променити начин функционисања и правила игре на политичкој сцени земље, односно изменио пропорционални изборни систем, како би се искоренили, како је навео, “буразери”.

То је могуће, каже Јовановић, ако грађани бирају своје представнике по имену и презимену уместо да само гласају за странке.

Осим ДСС-а, у покрету су, каже Јовановић, и Група за просперитет Србије (ГЕПС), организација Тим за живот, а самостално се придружио и председник Војног синдиката Новица Антић, док су чланови разни локални покрети, међу којима су “Староседеоци” из Краљева.

Јовановић је рекао да ће ДСС на изборе ићи као покрет, али да још није донета одлука да ли ће то бити наредни парламентарни или неки други избори.

Како је оценио, излазак на парламентарне изборе је тактичко питање, а за покрет “Метла 2020” је најважније да пробуди грађане који говоре да немају за кога да гласају и да у земљи ништа не може да се промени.

“И грађани морају да преузму део одговорности и да се боре. Ако успемо да их пробудимо, то је најбоље што ћемо урадити, а о изборима и резултатима о том потом”, рекао је Јовановић.

Професор Факултета организационих наука Јован Филиповић рекао је да ће један од приоритета овог покрета бити да мотивише најбоље да се укључе у политику како би најспособније кандидовали за најважније функције у земљи.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here