Mesto za reklamu

25. новембар 2018.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије најоштрије је осудила наставак терора над Србима на Космету, захтевајући хитно ослобађање Милене Милојковић и Милоша Ивковића из Медвеђе, које је брутално отела такозвана косовска полиција приликом породичне посете у селу Медреговац.

У саопштењу се наводи да су екстремисти из Приштине наложили чак и да се деци забрани да посећују своје родитеље на Космету, што додатно потврђује да њихова једнострана дестабилизација нема за примарни циљ било какав трговински или политички обрачун са Београдом, већ да је реч о злочиначком плану да се Срби изложе свим могућим притисцима како би се иселили из покрајине.

Канцеларија апелује на наш народ на Косову и Метохији да буде стрпљив и издржи, јер ћемо у предстојећим данима бити, сасвим сигурно, сведоци нових појединачних провокација и притисака са циљем да се наш народ онеспокоји и застраши.

Ово су последњи, очајнички покушаји шовинистичких структура у Приштини да обезбеде свој политички опстанак.

Прави начин да им се узврати јесте да се на притиске не одговара страхом и паником, већ стаменим и пркосним грађанским отпором и несаломивошћу, јер наш народ ни у тежим ситуацијама није дозвољавао да зло и фанатизам преобучених терориста превладају.

Држава Србија и Канцеларија за Косово и Метохију ће свима који на овај начин буду изложени насиљу и неправди пружити сву потребну правну и другу помоћ, додаје се у саопштењу.

„Српска стварност“ / владасрбије.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here