Mesto za reklamu
  1. 03.2019.

Виши суд у Београду је након саслушања ослободио тројицу учесника демонстрација осумњичених за кривично дело насилничког понашања и одбио предлог да им се одреди притвор. Међу пуштенима је и осумњичени да је у суботу у зграду РТС-а унео моторну тестеру. Укинуте и затворске казне.

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је, након саслушања У. С., М. П. и М. Ч. донео решење којим је одбио предлог за одређивање притвора.

Они се терете за кривично дело насилничког понашања на спортској приредби или јавном скупу за које је запрећена казна од једне до осам година затвора.

Један од осумњичених терети се за уношење моторне тестере, други за пањ, а трећи да је разбио стакло на улазу у Јавни сервис.

Против овог решења Више јавно тужилаштво у Београду може изјавити жалбу кривичном ванпретресном већу Вишег суда, у року од три дана од дана пријема писменог отправка решења.

Прекршајни суд укинуо је и затворске казне петорици који су у недељу осуђени на 30 дана због упада у РТС и у току вечери биће пуштени из затвора у Падинској скели, потврђено је РТС-у.

Шести осуђени још није примио првостепену пресуду па се није ни жалио, а није ни био упућен у затвор.

Председник Александар Вучић поручио је раније данас да очекује да они који се налазе у притвору због демонстрација у Београду буду ослобођени, јер, истиче, нису они одговорни – већ они који су их злоупотребили.

Он је рекао да ће сутра погледати ове кривичне предмете, али да не жели ништа да прејудицира док се не упозна са детаљима случаја.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here