Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Десети конгрес Српске радикалне странке, на коме је Војислав Шешељ поново изабран за председника, одржан је данас у Шешељевој кући у Хртковцима, месту у коме је пре 26 година, према правоснажној пресуди у Хагу, починио ратни злочин приморавањем локалних Хрвата на исељавање.

Конгрес је одржан у шатору поред Шешељеве куће, а почео је интонирањем српске и руске химне.

Пре почетка, могле су се чути песме “Ко то каже, ко то лаже Србија је мала”, “Спрем’те се, спрем’те”, о лидеру радикала, а присутно је било 449 делегата.

Скуп се одржава упркос томе што су ЛДП и Демократски савез Хрвата у Војводини затражили од државних органа забрану одржавања Конгреса СРС-а у Хртковцима.

Прошле године, митинг радикала у Хртковцима је забранио МУП.

Шешељ се на конгресу осврнуо на захтеве за забрану одржавања Конгреса, рекавши да он у том месту није починио злочин и да ће о доказати.

“Ниједан Хрват није депортован”, рекао је Шешељ и поновио да није починио ниједно кривично дело, наводећи да су Хртковци место “радикалске славе, поштења и истинољубивости”.

Шешељ је рекао да су радикали били блокирани у медијима и да та блокада и даље траје, а да је успео да је пробије на ТВ Пинк и Хепи телевизији.

“Надам се да ћу се изборити да и моји сарадници добију такву шансу”, рекао је Шешељ.

Шешељ је навео да се осећа да “нису узалуд Американци и Британци издвојили силне милионе да преобрну јавно мњење у Србији, да потисну руски утицај и народу омиле НАТО, који нам је убијао децу пре 20 година”.

Рекао да су радикали против власти СНС и да критикују тамо где они то заслужују, а да не могу бити против када власт повлачи исправне потезе ослањајући се на Рудију и Кину.

Напоменуо је и да радикали не могу са издајницима, прозападним странкама.

“Сматрамо да треба натерати власт да уђе у разговор са опозицијом али у парламенту. Ми смо спремни за тај дијалог и сматрамо да се мора водити расправа о пословнику и изборним условима”, рекао је Шешељ.

Шешељ је рекао и да су спремни за дијалог са опозицијом али у парламенту.

Најавио је да ће радикали у Скупштини подржати измене кривичног законика које подразумевају доживотну казну за убице деце и трудница, али да ће тражити нову одредбу која би се односила на то да ко год каже да је почињен геноцид у Сребреници буде кажњен доживотном робијом.

“Нисмо заташкавали злочин, али не дамо да се преувеличава и да се баца љага на српски народ”, рекао је Шешељ.

Он је додао да се СРС залаже за што дубље односе с Кином и Русијом.

На конгресу је изабрано и комплетно руководство странке, председник, заменик, четири потпредседника, генерални секретар и чланови Централне отаџбинске управе.

Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here