Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствовала је вечерас  свечаном отварању изложбе „На путу око света. Уметност из Немачке“, у Музеју савремене уметности (МСУ) у Београду.

Изложбу су отворили вршилац дужности директора Музеја савремене уметности Слободан Накарада, амбасадор Савезне Републике Немачке у Србији Томас Шиб и министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић.

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић истакао је да је реч о изузетном уметничком догађају и првој изложби страних уметника у новоотвореном Музеју савремене уметности. Према његовим речима, изложени радови су пажљиво  oдабрани и прате токове развоја уметности у Немачкој, али и значајне друштвене и политичке догађаје.

Амбасадор Немачке у Србији Томас Шиб је рекао да изложба савремене немачке уметности обухвата фотографије, скулптуре, слике и инсталације. Шиб је подсетио да је прва изложба немачке уметности у Музеју савремене уметности у Београду одржана 1967. године.

Директор Музеја савремене уметности Слободан Накарада навео је да је изложба организована у сарадњи са Гете институтом.

На изложби ће бити представљена уметничка дела из колекције Института за међународне односе у култури (IFA) од 1949. године до данас.

Кустоси изложбе су Матијас Флиге и Матијас Винцен, док је кустоскиња из Музеја савремене уметности Жаклина Ратковић.

„Српска стварност“ / србија.гов.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here