Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствовала је данас у Ћуприји свечаном отварању фабрике индијске компаније „Motherson“, у којој ће се производити делови за ентеријер аутомобила највишег квалитета које производе Порше, Ауди, БМВ.

Инвестиција је вредна 38 милиона евра, а у фабрици ће бити запослено најмање 455 радника до краја 2025. године.

Индијска групација “Motherson” у свом саставу има велики број компанија, глобални је снабдевач који пружа комплетна системска решења за аутомобилску индустрију, од дизајна, симулације и прототипирања, до алата, обликовања, фарбања и завршне монтаже високоинтегрисаних модула.

„Motherson“ је присутан у Србији од 2017. године, када су потврдили преузимање PKC Group, која реализује два пројекта у Смедереву.

Први пројекат је из 2014. године и односи се на успостављање постројења за производњу кабловских система, у коју је уложено осам милиона евра, уз отварање 1.500 радних места, а други пројекат је из 2019. и односи се на проширење постојећих објеката и набавку нове опреме. Укупно улагање у други пројекат је 20 милиона евра, уз отварање 1.200 радних места.

Када је реч о Ћуприји, SMP Automotive, која је у групацији „Motherson“, изградила је и опремила погон за производњу производа за ентеријер за премијум брендове аутомобила.

Отварању фабрике, за коју је камен темељац положен у августу 2020. године, присуствовала је и министарка привреде Анђелка Атанасковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here