Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

На Север Косова  јутрос је стигло свеже воће и поврће, а већина продавница, апотека и угоститељских објеката је након два дана поново отворена.

У продавницама су сцене исте као и пре затварања објеката у знак протеста на таксе косовске владе од 100% на увоз робе из Србије и БиХ. Нажалост, већина расхладних витрина за млечне производе и воду је још празно. Трговци кажу да имају и робу из Србије и из Босне, али да су таксе учиниле своје.

„Нема воде и млека на које смо навикли“ – негодује народ.

За разлику од претходна два дана северни део Косовске Митровице данас врви од људи, а већина их носи кесе пуне робе или хитају ка продавницама.

Слична ситуација је и на пијаци, нису отворене све радње па је у оним отвореним велика гужва.

До јуче, све продавнице у општинама Северу биле су затворене, а у данима пре затварања грађани су сведочили смањивању асортимана робе у продавницама, али и на пијаци.

Међутим, јуче је након састанака Удружења привредника са КиМ у Звечану одлучено је да се  радње данас отворе.

Протест упозорења је показао снагу, слогу и спремност за борбу Срба на северу Косова и Метохије. Показали смо снагу, јединство, да не могу да нас сломе и да нећемо да трпимо да се пуца и напада на оне који врше снабдевање основним животним намирницама. Уједно су упозорили и да сличних мера може бити и у будућности.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here