1. 06. 2020.

Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовали су данас отварању производног погона у оквиру прве фазе изградње Фабрике за машинску обраду метала у склопу Фабрике Одбрамбене индустрије Србије Борбени сложени системи Д.О.О. у месту Пљаково код Куршумлије.

Реч је о инвестицији у вредности од 8,5 милиона евра за реализацију прве фазе која је обухватила изградњу објекта и опрему.

У новим објектима укупне површине од око три хиљаде квадратних метара запослено је 80, а у наредне две године, завршетком планираних радова, очекује се да ће бити запослено око 300 радника.

Нови погон фабрике “Борбени сложени системи” у Куршумлији изграђен је на основу исказане потребе за производњом већих серија оклопних борбених возила „Милош“.

Вулин је, након обиласка, у име председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића честитао свим грађанима Куршумлије, свим запосленим у компанији Југоимпорт-СДПР и свим грађанима Србије отварање првог погона у Куршумлији после 40 година.

Одбрамбена индустрија Србије, истакао је министар одбране, на овај начин показује колико је драгоцено и значајно сачувати је, колико је важно да буде ту.

Током данашњег обиласка, пословодство фабрике министру одбране и начелнику Генералштаба представило је производни програм, као и наредне фазе развоја тог погона, а представљено је оклопно возило “Лазар” и борбено оклопно возило “Милош” са посадама припадника Војске Србије опремљених новим комплетима борбене опреме.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here