Mesto za reklamu
  1. 12.2018.

У америчкој савезној држави Монтани отворен је Конзулат Србије, који обухвата конзуларно подручје територије Монтане и савезне државе Вашингтон.

Конзулат је отворен у присуству државног секретара Министарства спољних послова Србије Немање Стевановића и генералног секретара Владе Србије Новака Недића, у Бозману, Монтана.

Како се наводи у саопштењу Министарства спољних послова, Конзулат Србије у Монтани обухвата конзуларно подручје територије савезне државе Монтане и савезне државе Вашингтон, а на чело Конзулата постављен је почасни конзул Роналд Баркл.

“Роналд Баркл је основао компаније Јукаипа 1986. године и познат је као један од најистакнутијих инвеститора у секторима малопродаје, дистрибуције, технологије, као и у индустрији забаве, спорта и угоститељства”, наводи се у саопштењу Министарства.

Баркл је, додају, био председник одбора и власник контролног дела акција бројних компанија – “Сохо хаус”, “Голден стејт фудс”, “Доминикс”, “Фред Мајер”, “Ралфс енд Фуд фор лес”.

Из Министарства наводе да Баркл председава “Баркл” центру за међународне односе на Универзитету Калифорније (UCLA) и повереник је Центра “Картер”, Националне урбане лиге, Задужбине Френк Лојд Рајта и АИДС пројекта за Лос Анђелес (APLA).

Оснивач је и председавајући фондације “Ралфс енд Фуд фор лес”, као и фондације “Фред Мајер”.

Носилац је бројних признања и награда, укључујући награду “Мари Грин Мини Киркленд”, коју за допринос заједници додељује Америчка федерација рада и Конгрес индустријских организација AFL – CIO, награду за личност године Обласне федерације рада у Лос Анђелесу, награду “Џими Стјуарт” коју за личност године додељује Окружно удружење извиђача у Лос Анђелесу, као и награду за посвећеност животу АИДС пројекта за Лос Анђелес.

На церемонији свечаног отварања, државни секретар Немања Стевановић је, у име Министарства спољних послова Србије, поздравио присутне, указујући на значај отварања Конзулата Републике Србије у Монтани.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here