Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Шездесет пето такмичење за „Песму Евровизије“ отказано је у складу са мерама борбе и спречавања ширења коронавируса.

Са великим жаљењем приморани смо да откажемо такмичење за „Песму Евровизије 2020“ у Ротердаму, наводи се у званичном саопштењу.

У протеклих неколико недеља покушано је да се изнађе неко алтернативно решење које би омогућило да се такмичење одржи, али то није могуће.

„Међутим, несигурност створена ширењем Ковида-19 и рестрикције које су увеле владе држава учесница као и холандске власти, значе да Европска унија медијских сервиса (ЕБУ) нема другог избора него да одустане од догађаја. Здравље наших уметника, особља, обожавалаца и посетилаца, као и ситуација у Холандији, Европи и свету, били су пресудни за доношење овакве одлуке“, истиче се у саопштењу.

Јон Ола Санд, извршни супервизор, рекао је да су сви из организације веома поносни на ово такмичење и чињеницу да већ 64 године уједињује људе широм Европе и да је због тога жалост због овакве одлуке велика.

„Желео бих свима који су били укључени у ово да се захвалим. Нажалост, одржавање такмичења је немогуће због фактора над којима ми немамо контролу. Жалимо због ситуације много, али можемо да вам обећамо да ће се ‘Песма Евровизије’ вратити још јача“, закључио је Санд.

Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here