1. 02. 2020.

Четири особе су ухапшене због сумње да су израђивале и стављале у оптицај фалсификоване новчанице у апоенима од 100 америчких долара.

Четворочлана организована криминална група ухапшена је због постојања основане сумње да је извршила кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и фалсификовање новца, саопштио је МУП.

Ухапшени су Б. М. (34), М. М. (41), М. М. (43) и М. М. (35) из Београда.

Сумња се да су они, од 2019. године, израђивали и стављали у оптицај фалсификоване новчанице у апоенима од 100 америчких долара.

Полиција је приликом претреса станова осумњичених пронашла 20.564 фалсификованe новчаницe, укупнe вредности 2.056.400 америчких долара.

Тужилаштво за организовани криминал је саопштило раније да су осумњичени на тајним локацијама у Београду и околини организовали штампање долара које су нудили на продају по цени од 25 одсто од номиналне вредности фалсификованог новца.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Хапшење су спровели припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here