Mesto za reklamu
  1. 02.2019.

Посланици Скупштине Србије завршили су расправу о амандманима на предложене законе међу којима су они који се односе на образовање и културу, као и на оружје и муницију. Странке Савеза за Србију и поједини посланици и данас су бојкотовали рад парламента у пленуму. Посланици ће се сутра изјаснити о сету закона из области просвете, као и о изменама Закона о оружју и муницији које подразумевају продужење рока за замену старих оружаних листова.

На дневном реду је око 40 тачака, а међу којима су и бројни споразуми, између осталих и онај са САД о изручењу држављана. Измене и допуне Закона о оружју и муницији подразумевају да предвиђени рок за замену старих оружаних листова за нове биометријске исправе буде одложен за годину дана, односно до 5. марта 2020. године. Посланици су између осталог на предлог измена и допуна Закона о предшколском васпитању и образовању поднели девет амандмана, а на Предлог закона о изменама и допуна Закона о основом образовању и васпитању 26.

Странке Савеза за Србију и поједини посланици и данас су бојкотовали рад парламента у пленуму. У међувремену је и председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила да сматра да мањи број посланика опозиције не долази на расправу и то, како каже, на наговор оних који уопште нису учествовали на изборима.

Председница Скупштине Гојковић је додала да ће се на наредној седници, вероватно у редовном заседању, говорити о здравству, пољопривреди и другим сегментима.

“Не смемо никад да заборавимо у каквом стању смо наследили Србију од ове која би нешто данас да бојкотује а не знају ни сами да ли бојкотују седницу или своје бираче или бојкотују сами себе”, рекла је Гојковићева.

„Српска стварност“ / РТС, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here